Klart for krevende mekling for medlemmer i Blindeforbundet og rehabiliteringsbedriftene

1. nestleder i Delta, Trond Ellefsen, har alltid et mål om å bli enig med arbeidsgiver i meklingen. Bildet er fra en tidligere mekling.
1. nestleder i Delta, Trond Ellefsen, har alltid et mål om å bli enig med arbeidsgiver i meklingen. Bildet er fra en tidligere mekling. Foto: Siv Bjelland

Lønnsoppgjøret for 2020 er ikke avsluttet selv om vi forlengst er gått inn i 2021. Torsdag 7. januar starter meklingen i oppgjøret som omhandler tariffavtale 536 i NHO-området.

10. november ble det brudd i forhandlingene med NHO om tariffavtale 536 som omfatter Deltas medlemmer innen rehabilitering, psykiatri og rusomsorg - og medlemmer i Blindeforbundet.

Delta hadde krav om et sentralt generelt tillegg til alle medlemmer, økte minstelønnssatser og økte satser for ubekvemstilleggene. Det var også krav om endringer og modernisering av avtalen og avtaleteksten.

NHO framla ikke noe økonomisk tilbud, og da var det ikke mulig å komme til enighet.

YS (Delta og Parat)  og LO (Fagforbundet og FO) møter derfor NHO hos Riksmekleren torsdag 7. januar klokken 10.00. Blir man ikke enige innen midnatt fredag, blir det streik fra lørdag 9. januar. 

- Det blir helt sikkert en krevende mekling. Vi går likevel til forhandlingsbordet med et klart mål om å finne en løsning. Det gjør vi alltid, sier Deltas 1. nestleder, Trond Ellefsen. 

Delta har medlemmer i følgende virksomheter som omfattes av avtale 536:

> Norges Blindeforbund
> Ecura Bo og Habilitering
> Furukollen Psykiatriske Senter
> Medi3
> Åstveit Helsesenter
> ViGØR
> Skogli Helse- og Rehabiliteringssenter
> Kirkens SOS

Informasjon om meklingsresultatet, som trolig foreligger natt til lørdag, vil umiddelbart bli sendt ut til deg som er Delta-medlem og publisert her på delta.no. 

Under selve meklingen er det bare mekleren som kan uttale seg.