Bruk av informasjonskapsler og analyseverktøy på delta.no

Delta bruker ulike analyseverktøy og informasjonskapsler (cookies) på sine nettsider. Når du bruker delta.no samtykker du i at det settes informasjonskapsler i din nettleser. Informasjonskapsler (ofte kalt cookies) er små midlertidige filer som blir lagret på enheten din i det du besøker en nettside.

Lov om elektronisk kommunikasjon (ekomloven) stiller krav til at du som bruker av nettjenester blir informert om og samtykker til at det kan innhentes informasjon om din bruk av tjenesten. 

Les mer om hvilke informasjonskapsler som brukes på delta.no, hvordan de brukes, og finn henvisninger til hvordan du kan endre innstillingene her (lenke til oppdatert side om informasjonskapsler). 

Informasjonskapsler er nyttige på mange måter. De gjør det mulig for oss å tilby en tjeneste med innlogging og personlige tilganger til informasjon. Informasjonskapsler gir oss også mulighet til å hente inn anonymisert informasjon om din bruk av nettsidene, slik at vi kan tilpasse tjenesten til brukernes behov og interesser. Vi bruker også informasjonskapsler for å tilby relevant kommunikasjon og markedsføring i digitale kanaler. 

De fleste nettlesere (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera, etc.) er innstilt på å akseptere informasjonskapsler. Du kan selv endre innstillingene i din nettleser, slik at det ikke settes informasjonskapsler. 

Vær oppmerksom på at mange nettsider ikke vil fungere optimalt dersom du velger å ikke akseptere informasjonskapsler. 

Tredjepartstjenester i tilknytning til delta.no 

delta.no bruker webplattformen Enonic. I tillegg til å håndtere innholdet på delta.no håndterer Enonic innlogging og tilgangsstyring. 

Delta benytter følgende tredjepartstjenester i tilknytning til delta.no: 

 • Winorg –  medlemssystem og administrasjon av arrangementer 
 • Google Search Console –verktøy for søkemotorsynlighet 
 • Google Adwords –  verktøy for annonsering i Google søk 
 • Meta (Facebook/Instagram) – samhandlings- og annonseplattform 
 • YouTube – plattform for publisering og distribusjon av video 
 • Vimeo - plattform for publisering og distribusjon av video
 • Aventia - plattform for publisering og distribusjon av video 
 • Apsis – verktøy for epostmarkedsføring og statistikk/analyse 
 • Questback – verktøy for spørreundersøkelser og tilbakemeldinger 
 • Microsoft Forms - spørreundersøkelsesverktøy
 • Skyfish – løsning for fillagring og fildeling – fremst bilder

Analyseverktøy

Vi bruker Matomo for å analysere og optimalisere bruken av delta.no. Eksempler på data som samles inn er antall sidevisninger ulike artikler og sider har, hvor brukerne kommer fra og hvor lenge de befinner seg på siden..

Annonsestyring 

Delta bruker muligheten for annonseringstyring gjennom Meta, Google og Bing. Dette gjør vi for å kommunisere og markedsføre Delta og Deltas tilbud til medlemmer og andre interessenter, som et virkemiddel for en god medlemsopplevelse, medlemsvekst, nå ut med relevant informasjon og drive påvirkningsarbeid. 

Verktøyene bruker informasjonskapsler for å holde rede på hvilke annonser som vises, telle antall visninger, klikk osv. Opplysningene behandles i avidentifisert og i aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. 

Når du samtykker til bruk av informasjonskapsler innebærer det at vi kan bruke informasjon som vi har om deg, for å vise deg relevant annonsering fra oss på tredjeparts nettsteder (som for eksempel Meta (Facebook/Instagram), Google og Googles annonseløsninger, Snapchat og X). 

 [CL1]@Malin Lindstrøm - dette mener jeg bør stå selv om FB-pixelen er fjernet. Enig?

Ønsker du ikke å bli eksponert for målrettede betalte budskap fra Delta gjennom Meta?

 • Enkelte tjeneste/nettsteder gir deg mulighet til å velge å ikke motta mer informasjon fra bestemte annonsører. 
 • Les mer om Facebook pikseltagger og Google-markedsføring lenger ned på siden. 

Facebook pikseltagger og sideinnsikt 

Delta benytter muligheten for relevant markedsføring på Facebook ved bruk av Facebooks pikseltagger. Det innebærer at det plasseres en informasjonskapsel på datamaskinen din som kan sende et varsel til Facebook for å orientere Facebook om at du har vært inne på den nettsiden som Facebook pikseltaggen er knyttet til. 

Denne teknologien kan brukes til å eksponere deg for Delta i din Facebook-feed. Formålet med å bruke pikseltagger fra Facebook er å sørge for mer relevant innhold i form av organiske og sponsede innlegg i din Facebook-feed. 

Bruk personverninnstillingene dine på Facebook for å begrense eksponeringen for slik markedsføring. 

Sideinnsikt er aggregert statistikk som opprettes fra visse hendelser som logges av Facebook-serverne når personer samhandler med sider og innhold tilknyttet dem. 

Googles  markedsføringsverktøy 

Delta bruker Googles verktøy for annonsering i Google Adwords. Dette gir oss mulighet til å presentere relevant informasjon og markedsføring overfor både allmenheten, spesifikke målgrupper og Deltas egne medlemmer basert på hvilke nettsider de har besøkt. 

Informasjonskapsler fra disse verktøyene blir også brukt til å måle effekten av våre digitale annonser. Det blir ikke registrert personlige opplysninger i disse kapslene og dataene er anonymisert. Her kan du lese mer på Googles egne sider. 

Informasjonskapsler på delta.no

Navn

Formål

Utsteder

Funksjonelle informasjonskapsler

JSESSIONID

En unik identifikator som du får av delta.no når du besøker nettsiden. Brukes for å holde styr på om du er logget inn eller ikke når du bytter sider.

delta.no

DeltaAktorid

Ditt medlemsnummer i Delta. Brukes ved forespørsler til medlemssystemet.

Winorg

DeltaWebPwd

Ditt webpassord. Brukes ved forespørsler til medlemssystemet.

Winorg

Sessionkey

Din unike sesjonsnøkkel i medlemssystemet. Brukes ved forespørsler til medlemssystemet.

Winorg

Informasjonskapsler for statistikk- og analyseformål

_pk_id

Brukes for å lagre enkelte opplysninger om brukeren, slik som bruker-id.

Matomo

_pk_ref

Brukes for å lagre informasjon om hvor brukeren kommer fra.

Matomo

_pk_ses, _pk_cvar, _pk_hsr

Brukes for å vise trafikk på nettstedet i sanntid.

Matomo

Informasjonskapsler for markedsføringsformål

Google informasjonskapsler

Se oversikt over informasjonskapseltyper som brukes av Google: https://policies.google.com/technologies/types?hl=no

Google

Microsoft Advertising

Verktøy for statistikk om besøkende på nettstedet fra Bing/Microsoft Advertising. Kan brukes til eksponering av relevant Delta innhold på Bing.
https://help.ads.microsoft.com/#apex/ads/en/HLP_BA_CONC_UETV2WHATISTAG.htm/1/en-US/#ext:vnext_conversiongoals

Bing Conversations