Sykehusstreiken: Praktisk informasjon

Delta-medlemmer ved Helse Bergen HF er blant de sykehusansatte som er i streik. Deltaleder Lizzie Ruud Thorkildsen (i midten) takker de streikende for at de tar kampen. – Dere gjør en viktig jobb for fellesskapet, sier hun.
Delta-medlemmer ved Helse Bergen HF er blant de sykehusansatte som er i streik. Deltaleder Lizzie Ruud Thorkildsen (i midten) takker de streikende for at de tar kampen. – Dere gjør en viktig jobb for fellesskapet, sier hun. Foto: Gunhild Lervåg

221 Delta-medlemmer ved fire sykehus er i streik. Delta er i streik for pensjon fra første krone, også for ansatte i stillinger under 20 prosent. Fra mandag 24. juni trappes streiken opp.

Derfor er det streik:

  • Delta streiker for pensjon fra første krone, også for ansatte i stillinger under 20 prosent. Det er et krav for likebehandling, mot diskriminering.
  • Deltidsansatte i sykehus med under 20 prosent stilling blir ikke meldt inn i pensjonsordningen. Det betyr at de verken får opptjent alderspensjon eller er dekket av uførepensjon eller etterlattedekning ved død.
  • Dagens ordning rammer i hovedsak kvinner, lavtlønte og unge arbeidstakere, og er dermed både diskriminerende og urettferdig.
  • Å innføre pensjon fra første krone koster sykehusene lite, men har en stor betydning for de det gjelder.
     

Til deg som er tatt ut i streik

Alle som er tatt ut i streik har fått SMS om dette. Du forholder deg til beskjeder fra din streikeleder/tillitsvalgt og ditt regionkontor.

Når andre på din arbeidsplass er i streik

Når streik rammer din arbeidsplass, kan du oppleve at du ikke er tatt ut, men at dine kolleger streiker.  Det kan være enten fordi Delta ikke har tatt ut alle medlemmer på en arbeidsplass, eller fordi andre forbund har tatt ut sine medlemmer i streik, men ikke Delta.

Når Delta er i streik, er det viktig å huske på at Deltas medlemmer som går ut i streik gjør det på vegne av alle medlemmer i tariffområdet. Medlemmer som ikke er tatt ut i streik har en meget viktig oppgave i å støtte de streikende.

For streikeledere og andre tillitvalgte

Alt om sykehusstreiken 29. mai - 23. juni 2019

{{article.displayName}}