10 grunner til at Marian (47) anbefaler nettstudier

Marian Hamre har god erfaring med nettstudier. - Studiene fint kan kombineres med jobb. Perfekt for deg som for eksempel vil etterutdanne deg, sier hun.
Marian Hamre har god erfaring med nettstudier. - Studiene fint kan kombineres med jobb. Perfekt for deg som for eksempel vil etterutdanne deg, sier hun.

– Jeg fikk sponset fagutdanning, og fikk kompetansen jeg trengte for å utvikle meg videre. Jeg har jobbet hos Volvat i syv år, og med ett år hos eCademy gikk jeg fra helsesekretær til lederassistent, forteller Marian Hamre (47).

47-åringen har et hektisk liv med full jobb, samboer og fritidssysler. Likevel fant hun tid til å fagutdanne seg til helseadministrasjonssekretær hos Norges Yrkesakademi (tidligere eCademy), med toppkarakterer på vitnemålet.

Her er Marians 10 grunner:

1. Du kan få sponset utdanning

– Jeg ble kontaktet av fagforbundet Delta, som jeg er fagorganisert i. Jeg var allerede autorisert helsesekretær, og fikk beskjed om at jeg kunne få sponset videre utdanning fra fylkeskommunen. Det sa jeg selvsagt ja til – da ville jeg få papirer på kompetansen. Det kan også lønne seg å snakke med arbeidsgiver for mulig tilrettelegging av studiene. Mange arbeidsgivere ville kunne bidra med kompensasjon eller fridager da det også er i deres interesse med kompetanseheving.

2. Det er fleksibelt

– Jeg har alltid hatt full jobb, men det fleksible studieløpet gjorde at jeg kunne ta fagutdanningen på kveldstid. Jeg trengte ikke være borte fra jobb, og jeg kunne gjøre innleveringsoppgavene når jeg ville. Det gjorde alt veldig enkelt.

3. Spennende innleveringsoppgaver

– Selv har jeg alltid vært interessert i skriving. Vi hadde tolv innleveringsoppgaver i løpet av året. De fleste var veldig inspirerende. Jeg fikk skrivelyst rett og slett, fordi det var mye friskriving involvert – du måtte tilpasse stoffet etter egne tanker, samtidig som du hadde referanser til fagbøkene.

4. Berikende nettsamlinger

– Jeg fulgte de ukentlige nettsamlingene. Min erfaring er at det å følge forelesninger gir deg mye mer enn å sitte alene med nesen i boken. Du får også en følelse av fremdrift, og det er viktig for egen planlegging. Hopper du over, kan det også resultere i store skippertak med innleveringer.

5. Flinke lærere

– Vår lærer, Stig hadde god formidlingsevne. Han forklarte alt fagstoff på en levende og interessant måte, og fulgte alltid opp chatmeldingene som kom i nettsamlingene uten å avbryte den røde tråden.

6. God oppfølging

– Enten jeg snakket med administrasjonen eller lærer, fikk jeg en grundig og kjapp tilbakemelding. Jeg følte at det var god service og mye vennlighet hos alle sammen, selv uten å ha møtt noen fysisk. Jeg fikk alltid inntrykk av at de var der for, – og brydde seg om meg.

7. Studiet gir arbeidslyst

– Jeg fikk rett og slett blod på tann av studiene. Jeg følte jeg fikk mer innsikt og forståelse for driften gjennom flere av kapitlene med HMS, møtevirksomhet og personalpolitikk. De glemte heller ikke den etiske og juridiske biten av pasientoppfølging. Det er pasienten vi er her for, og pasienten bør være i fokus i alt vi gjør.

8. Perfekt for deg med gode rutiner

– Nettstudier gir deg mer fleksibilitet, men det krever også mer når det kommer til struktur og planlegging. Har du gode rutiner, er det helt perfekt. Hvis du for eksempel ikke rekker nettsamlingene, kan du alltids se dem senere i opptak. Det viktigste er å følge med.

9. Hjelper deg i tidsklemma

– Du disponerer tiden du bruker selv og har ingen reisevei, noe som gjør at studiene fint kan kombineres med jobb. Perfekt for deg som for eksempel vil etterutdanne deg.

10. Synliggjør kompetansen din

– Studiet baserer seg på at du er autorisert helsesekretær fra før. Jeg synes vår yrkesgruppe ofte blir glemt blant universitetsutdannede leger og sykepleiere – vi har en viktig støttefunksjon for dem, og studier som disse gjør at vi ikke blir glemt. Jeg råder alle helsesekretærer til å være aktive, og være stolte av fagkunnskapen vi har. Vær gjerne organisert, og jobb for å heve kompetansen innen yrket ditt!

Artikkelen er laget av eCademy og er også publisert på deres nettsider.

Marian Hamre

  • Alder: 47
  • Bosted: Oslo
  • Sivilstatus: Samboer
  • Utdanning før eCademy: Fagbrev som servitør. Autorisert helsesekretær. Første året på ergoterapilinjen ved HiO.
  • Utdanning hos eCademy: Helseadministrasjonssekretær
  • Startet studiet i: 2014
  • Studiets varighet: Ett år
  • Arbeidsgiver før: Volvat Medisinske Senter siden 2009
  • Arbeidsgiver nå: Lederassistent ved Volvat Medisinske Senter, avdeling Oslo