Om Kost- og ernæringsforbundet
Dette er yrkesorganisasjonen for deg som jobber med ernæringsbasert matlaging. Vi ivaretar dine yrkesfaglige interesser.
Vi arbeider for deg som jobber på sykehus og sykehjem, i kantiner, folkehøgskoler, i næringsmiddelindustrien o.l.
Vårt mål er å synliggjøre den betydningen et riktig kosthold har både for helse og trivsel. Vi ønsker å vise betydningen av det viktige arbeidet våre medlemmer gjør rundt om i landet.
Hvem kan bli medlem?
Forbundet organiserer alle som arbeider med matomsorg, herunder kostøkonomer, kjøkkensjefer, assisterende kjøkkensjefer, dietetikere, ernærings- / institusjonskokker, kokker, kjøkkenassistenter, lærlinger, studenter og matverter.
Bli medlem
Når du melder deg inn i Kost- og ernæringsforbundet blir du også medlem i Delta som igjen er tilsluttet Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund YS.
Delta er en partipolitisk uavhengig arbeidstakerorganisasjon som ivaretar dine lønns- og arbeidsvilkår. Dersom du er medlem i Delta og jobber med ernæringsbasert matlaging, er du også velkommen som medlem hos oss - uten ekstra kostnad!
Medlemsfordeler
- Fagbladet Kjøkkenskriveren. Som yrkesaktivt medlem i forbundet får du 6 nummer årlig av Kjøkkenskriveren, uten eksta kostnad
- Utdanningsstipend fra både Kost- og ernæringsforbundet og Delta
- Oppfølging av lønns- og arbeidsvilkår, faglig utvikling, gode forsikrings- og banktjenester og andre rabattavtaler.
Matomsorgsprisen
- Forbundet har siden 2006 i samarbeid med Horeca delt ut Matomsorgsprisen.
Kost- og ernæringsforbundet består av:
- Landsmøte
- Landsstyret
- Lokalavdelinger
Landsmøte holdes hvert tredje år og er forbundets høyeste organ.
Landsstyret velges på landsmøtet og er forbundets høyeste myndighet i landsmøteperioden.
Lokalavdelingene skal være et nettverk for medlemmene, og skal spre kunnskap om ernæring og kosthold i tillegg til å delta aktivt i samfunnsdebatter. Styret velges på lokalavdelingens årsmøte.
Internasjonalt arbeid: Kost- og ernæringsforbundet er engasjert i internasjonalt arbeid, under navnet The Norwegian Diet and Nutrition Association.
Vår historie
De norske sykehuskjøkkensjefers forening ble stiftet i 1948. I 1976 skiftet vi navn til Norsk Forening for ernæring og dietetikk (NFED) . I 2007 skiftet forbundet navn til Kost- og ernæringsforbundet.