Kajsa er årets tillitsvalgt

Kajsa Liljefors ble svært overrasket da Deltaleder Lizzie Ruud Thorkildsen og nestleder Trond Ellefsen dukket opp foran huset hennes med både diplom, blomster og sjekk på 15.000 kroner.
Kajsa Liljefors ble svært overrasket da Deltaleder Lizzie Ruud Thorkildsen og nestleder Trond Ellefsen dukket opp foran huset hennes med både diplom, blomster og sjekk på 15.000 kroner. Foto: Else Marie Brodshaug

Hvert år deler Delta ut en pris til en av sine nesten 3000 tillitsvalgte. I år går prisen til Deltas foretakstillitsvalgt ved Oslo universitetssykehus, Kajsa Liljefors. Vi gratulerer!

– Deltas tillitsvalgte er vårt viktigste ansikt utad og er de fremste til å gi våre medlemmer den hjelpen og støtten de trenger og fortjener, sa nestleder Trond Ellefsen i talen da prisen ble delt ut. 

– Kajsa Liljefors er en tillitsvalgt med stor arbeidskapasitet og energi - og som evner å snu nedgang i oppslutning til positiv framgang og medlemsvekst. Hun er både samarbeidsorientert og løsningsfokusert. Kajsa er god til å motivere og lar kollegaene velge oppgaver og gir frihet under ansvar. De andre tillitsvalgte opplever at de er et veldig godt team i virksomheten. Hun har en personlighet som skaper tillit og inspirerer til innsats, fortsatte Ellefsen. 

Årets tillitsvalgt  beskrives som en tillitsvalgt som alltid setter medlemmers ve og vel i sentrum. Hun har en etisk standard som er et eksempel til etterfølgelse.

Hennes innsats og engasjement er stor betydning for det gjennomslaget Delta og YS har på arbeidsplassen. Arbeidsplassen – Oslo universitetssykehus –  er ikke bare èn plass, men stor og spredt over et stort område – men mange enheter og avdelinger. Men her er det energi nok til å favne alle.

Se reaksjonen til Kajsa Liljefors i filmen under:

Et annerledes år

Vanligvis pleier prisen til årets tillitsvalgte å bli delt ut på Deltas representanskap, som hvert fjerde år kalles kongress, men pågrunn av pandemien i år ble alt litt annerledes. Derfor troppet forbundsleder Lizzie Ruud Thorkildsen og nestleder Trond Ellefsen opp på døren til Liljefors for å overraske med pris. 

– Når pandemien er over skal du få en skikkelig bamseklem!, utbrøt Ellefsen etter å ha overrekt diplom, sjekk og blomster til årets vinner. 

1150 medlemmer - et stort ansvar

Kajsa Liljefors har vært foretakstillitsvalgt ved Oslo universitetssykehus siden 2017. 

– Det er et stort ansvar. Jeg har 1150 medlemmer, og da er det viktig å beherske den rollen og tørre å ta plassen. Jeg er veldig glad i mennesker og relasjoner mellom folk, og dette er en av grunnene til at jeg liker vervet så godt, sier prisvinner Kajsa Liljefors. 

Kajsa Liljefors driver med både innebandy og fotball - og egenskapene fra banen tar hun med seg inn i vervet. 

– Det er viktig å spille hverandre gode, være et team. Som tillitsvalgt har jeg erfart at man ikke trenger å krangle med ledelsen, så lenge man har et tydelig og godt budskap og en god holdning. 

kajsa årets tillitsvalgt
Kajsa_Lizzie_Trond
Vanligvis pleier prisen til årets tillitsvalgte å bli delt ut på Deltas representanskap, men pågrunn av pandemien i år ble alt litt annerledes. Derfor troppet forbundsleder Lizzie Ruud Thorkildsen og nestleder Trond Ellefsen opp på døren til Liljefors for å overraske med pris. 

 

Prisen «Årets tillitsvalgt»

  • Delta deler hvert år ut en tillitsvalgtpris. Prisen er et reisestipend til en verdi av 15.000,- kroner, samt et diplom.
  • Blant juryens kriterier er: Dyktighet og profesjonalitet i tillitsvalgtrollen, oppnådd medlemsvekst, oppnådd markering av Delta på en positiv måte, oppnådd positiv omtale av Delta enten på arbeidsplassen og/eller i media, gode relasjoner til arbeidsgiver, evne til å motivere og inspirere medlemmene lokalt, miljøskaper blant tillitsvalgte og medlemmer og evne til initiativ og kreativitet i utførelsen av vervet som tillitsvalgt.

Tidligere vinnere

2019: Gunde Sola, foretakstillitsvalgt ved ved Stavanger Universitetssykehus
2018: Vidar Nilsen, hovedtillitsvalgt Fredrikstad kommune
2017:  Wenche Murbræch Hovedtillitsvalgt i Flekkefjord
2016: Arnt Steffensen, leder for Kost- og ernæringsforbundet
2015: Marit Solheim, hovedtillitsvalgt for Delta i Førde kommune
2014: Cathrine Berge, hovedtillitsvalgt i Arendal kommune
2013: Vibeke Bjørkeli, hovedtillitsvalgt i Nordre Land kommune
2012: Heidi Olsen, hovedtillitsvalgt i Nesseby kommune
2011: Trond Ellefsen, hovedtillitsvalgt i Ålesund kommune
2010: Linda Ann Lohne, hovedtillitsvalgt i Bergen kommune
2009: Sonja Smith, hovedtillitsvalgt i Sandnes kommune
2008: Astrid Kreyberg Grødal, hovedtillitsvalgt i Kristiansund kommune
2007: Roy T. Nilsen, Prehospital divisjon, Ullevål universitetssykehus
2006: Åse Gjerde, Os kommune
2005: Morten Lager, Halden kommune
2004: Ingen tildeling
2003: Erik Kollerud, konserntillitsvalgt Helse Sør
2002: Hanne Henriksen, hovedtillitsvalgt i Elverum kommune