Fri på inneklemt dag må avtales med arbeidsgiver

Mai er full av hvitveis, helligdager og "inneklemte dager". Inneklemte dager er arbeidsdager som er klemt mellom en fridag og helg.
Mai er full av hvitveis, helligdager og "inneklemte dager". Inneklemte dager er arbeidsdager som er klemt mellom en fridag og helg. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Det står ingenting i lov- og avtaleverket om inneklemte dager. Du har med andre ord ikke krav på fri, men du kan inngå avtale med arbeidsgiver om å ta ut avspasering eller en feriedag.

I mai er det mange høytids- og helligdager: 1. mai, Kristi himmelfartsdag, pinse, 17. mai. Mange ønsker å benytte anledningen til å reise bort eller ta ekstra fri når det oppstår det som mange omtaler som inneklemte dager. Inneklemte dager er arbeidsdager som er klemt mellom en fridag og helg.

Arbeidsgiver avgjør

Delta Direkte får mange spørsmål fra medlemmer som lurer på om de har rett til å få fri når det oppstår «inneklemte» dager.

Svaret er enkelt: Du har ikke krav på fri på «inneklemte» dager.

Delta Direkte råder de som ønsker å få fri disse dagene til å avtale dette i god tid med arbeidsgiver. Da må man bruke av feriedagene sine eller avspaseringstid.

Flere spørsmål?

Har du spørsmål om lønns- og arbeidsvilkår, høytids- og helligdager eller ditt medlemskap i Delta? Delta Direkte svarer alle hverdager 08.00-20.00:

Tlf 02125

E-post direkte@delta.no