YS Pensjon - kort vei til høyere lønn som pensjonist

Det kan være lurt å flytte pensjonen din til YS Pensjon før du blir pensjonist. Har du først begynt å ta ut pensjonen du har opptjent, er det for sent å flytte den.
Det kan være lurt å flytte pensjonen din til YS Pensjon før du blir pensjonist. Har du først begynt å ta ut pensjonen du har opptjent, er det for sent å flytte den. Foto: NTB

Du som er medlem i Delta og har hatt innskuddspensjon tidligere kan nå velge å flytte dine pensjonkapitalbevis til YS Pensjon.

Dette har betydning for deg som har hatt innskuddspensjon i ett eller flere tidligere arbeidsforhold, og som derfor er blant dem som fra og med 1. februar 2021 har fått en egen pensjonkonto.

Se også: Ny medlemsfordel – YS Pensjon

Få mer pensjon for pengene!
En fordel med egen pensjonskonto er at du selv kan bestemme i hvilket selskap pensjonen din skal samles. Men her bør du følge litt med; det er nemlig stor variasjon i kostnadene de ulike pensjonsleverandørene tar for å forvalte pensjonskontoen din.

Hva er egen pensjonskonto?

 • Egen pensjonskonto gjelder både for deg som har innskuddspensjon i dag gjennom ditt arbeidsforhold hos en arbeidsgiver i privat sektor, og deg som har hatt innskuddspensjon i ett eller flere tidligere arbeidsforhold.
 • Med egen pensjonskonto samles pensjonen din automatisk hos din arbeidsgivers pensjonsleverandør, hvis du har innskuddspensjon i dag.
 • Du vil ikke lenger ha opptjent pensjon litt her og der i ulike selskap.
 • Dette vil gi deg bedre oversikt, mer kontroll, lavere kostnader – og mer i pensjon.
 • Merk at egen pensjonskonto både gjelder for deg som nå jobber i det private og har en innskuddspensjon og deg som har pensjonskapitalbevis fra tidligere arbeidsforhold der du har hatt innskuddspensjon. Fra 15. september 2021 vil også du som bare har pensjonskapitalbevis kunne plassere dem hos YS Pensjon.
 
Grafe YS Pensjon.png
Grafen viser kostnadsbesparelser ved valg av Nordea Liv Bærekraft 80 som investeringsprofil med kostnad på 0,39 %, sammenlignet med kostnad i markedet på 0,89 %.
 • Vet du hvor pensjonen din står i dag, og hva du har oppspart? Gå til norskpensjon.no og sjekk!

Visste du at YS Pensjon, som i samarbeid med Nordea Liv tilbyr YS-medlemmer egen pensjonskonto, er blant dem som har de aller laveste kostnadene? Og lavere kostnader betyr høyere pensjon. Husk at jo tidligere du benytter deg at denne fordelen, desto raskere vokser pensjonskontoen din. Der har du som er medlem i Delta/YS en stor fordel.

Regneeksempel: Flytter du pensjonen din til YS Pensjon og har 40 års opptjening av pensjon og en lønn på kr. 550.000, kan du sitte igjen med kr. 161.545 mer i pensjon (etter siste pensjonsutbetaling). Har du en lønn på kr. 700.000, kan du få hele kr. 278.448 mer i pensjonsutbetaling.

Slik har vi laget regneeksempelet

Forutsetning eksempel:

 • 40 års opptjening av pensjon
 • Lønn kr. 550.000
 • Lønnsvekst 2 %
 • Startkapital kr. 0
 • Årlig innskudd 5 % mellom 0 og 12 G
 • Nedtrapping av aksjeandel fra 55 år i 15 år
 • Pensjonsutbetaling fra 67 år
 • Inflasjonsjustert med 2 %
 • Utbetalingsperiode på 10 år
 • Nordea Liv Bærekraft 80 som investeringsprofil med kostnad på 0,39 %, sammenlignet med kostnad i markedet på 0,89 %
 • Merk at eksempelet kun ser på kostnader, ikke avkastning

   

Har du oppspart pensjon som ikke er en del av egen pensjonskonto?

Jobber du kanskje i det offentlige eller er arbeidsledig i dag, men har jobbet i privat sektor tidligere? Da har du mest sannsynlig oppspart pensjon herfra, såkalte pensjonskapitalbevis. Disse vil ikke samles i egen pensjonskonto, og har ofte høye forvaltningskostnader som spiser av pensjonen din. Flytter du pensjonskapitalbevisene dine til YS Pensjon, får du de samme gode medlemsfordelene som om du hadde vært i en innskuddsordning i dag. Men husk - du må flytte pensjonskapitalbevisene før du startet uttak av pensjonen din. Har du først begynt å ta ut pensjonen du har opptjent hos arbeidsgiveren din, er det for sent å flytte den.

Det er enkelt å flytte pensjonen din

Skjermbilde Nordea.jpg
Et par minutters innsats nå kan gi deg mange år med høyere pensjon.

Gå inn på yspensjon.no og gi fullmakt til at egen pensjonskonto opprettes hos Nordea Liv med alle medlemsfordelene YS Pensjon tilbyr. Og skulle du på et tidspunkt ønske å flytte igjen, er dette like enkelt. Du binder deg ikke til noe.

Benytt deg av denne medlemsfordelen som YS Pensjon har framforhandlet for deg.