Thor Arne sparer mange tusen kroner hvert år på boliglånet

Thor Arne Thorkildsen sparte 12 000 kroner i året på å flytte boliglånet.
Thor Arne Thorkildsen sparte 12 000 kroner i året på å flytte boliglånet.

Thor Arne Thorkildsen (50) jobber til daglig i ambulansetjenesten i Kristiansand. Han er YS-medlem og en av mange som benytter seg av medlemsfordelene for å få en bedre boliglånsrente.

Thorkildsen bor i en sjarmerende enebolig på Nodeland sammen med sønnen sin, bare en kort kjøretur utenfor Kristiansand. Femtiåringen har mange baller i lufta, både på og utenfor jobb. Han er Delta-medlem, og jobber til daglig ved Sørlandet sykehus som ambulansearbeider. 

"Det er hektiske dager med jobb, kurs, og møter, men jeg liker at det skjer litt," forteller Thorkildsen.

Sjekket medlemsfordelene

Huset i Nodeland har Thorkildsen eid i 23 år, og som mange andre har han et boliglån. Thorkildsen er opptatt av å være smart med de faste utgiftene, og boliglånet er uten tvil den største utgiftsposten. Han er derfor glad for at han får en ekstra god rente gjennom YS-forbundet sitt Delta, som er ett av 13 forbund i Yrkesorganisasjonenes sentralforbund. Medlemskapet gir han nemlig en av markedets laveste renter på boliglån i Nordea (tidligere Gjensidige Bank).

"Jeg syns det er viktig at vi benytter oss av den gode fordelen vi har. Med lav rente er det mye å hente, og det er nesten umulig å spare så store summer på andre utgiftsposter i hverdagsøkonomien," forklarer han.

Thorkildsen forteller åpent om hvorfor han valgte å flytte boliglånet sitt til Nordea (tidligere Gjensidige Bank);

"Jeg så litt nøyere på avtalene jeg hadde gjennom forbundet, og innså at renten jeg hadde fra før ikke var konkurransedyktig. Jeg fikk et godt tilbud av Nordea (tidligere Gjensidige Bank), og tok det med til min daværende bank for å forhandle," forklarer han og legger til:

"De klarte ikke å matche den gode renta jeg fikk hos Nordea (tidligere Gjensidige Bank). De oppfordret meg faktisk til å bytte, fordi de ikke hadde mulighet til å tilby det samme."

Sparte over 12 000 kroner i året

Da Thorkildsen ble kunde i Nordea (tidligere Gjensidige Bank) sparte han godt over 1 000 kroner i måneden på rentekostnader. Ved å beholde lånet i banken med en av landets laveste boliglånsrenter, så fortsetter han å spare store summer hvert eneste år.

"Etter at jeg flyttet lånet, så brukte jeg pengene jeg sparte på oppussing i huset. Jeg hadde noen prosjekter på gang, så pengene kom godt med der," sier han smilende og legger til:

"Jeg følger med på renten og om det er andre aktører som er mer konkurransedyktige. Jeg tror det er lurt å ha et bevisst forhold til det – for å kunne fortsette å ha de beste betingelsene."

Gått over all forventning

Ambulansearbeideren innrømmer at han var litt skeptisk til å bytte bank og bli kunde hos en annen aktør uten en filial han kunne oppsøke.

"Det er jo en viss trygghet i å ha en lokalbank og en lokal rådgiver man kan snakke med, så jeg var litt skeptisk. Men det har gått over all forventning, og jeg får den hjelpen jeg trenger over telefon og chat. Jeg er veldig godt fornøyd, både med betingelsene jeg får og kundeforholdet generelt," skryter Thorkildsen.

I tillegg til å være YS-medlem har Thor Arne Thorkildsen også et viktig verv som tillitsvalgt i Delta, noe som gjør at han kommer i kontakt med flere hundre medlemmer i løpet av året.

Han opplever at mange ikke benytter seg av medlemsfordelene sine. Ikke på bakgrunn av at det er noe galt med tilbudet, men rett og slett fordi mange ikke er bevisst på hvor store besparelser man faktisk kan gjøre, spesielt når det kommer til boliglån og andre produkter som banken tilbyr.

"Det er nok en del som ser seg litt blind på avtalene de har i sin lokalbank, og glemmer de gode avtalene vi har gjennom YS. Det er nok en hel del som har mange kroner de kan spare," avslutter han.

> Les mer om dine bankfordeler i Nordea (tidligere Gjensidige Bank/Nordea Direct)

Intervjuet er tidligere publisert hos Gjensidige (Nordea f.o.m. 1.3.2022)