Brudd i lønnsoppgjøret i Oslo kommune

Forhandlere i lønnsoppgjøret for Deltas medlemmer i Oslo kommune: Leder i Delta Oslo og forhandlingsleder for YS-K Oslo, Mona Bjørnstad og spesialrådgiver på Deltas arbeidslivsavdeling, Simen Bjerke.
Forhandlere i lønnsoppgjøret for Deltas medlemmer i Oslo kommune: Leder i Delta Oslo og forhandlingsleder for YS-K Oslo, Mona Bjørnstad og spesialrådgiver på Deltas arbeidslivsavdeling, Simen Bjerke. Foto: Siv M. Bjelland

- Vi kan ikke akseptere at våre medlemmer kommer ut med svekket kjøpekraft, sier leder i Delta Oslo og forhandlingsleder i YS-K Oslo, Mona Bjørnstad.

Lønnsoppgjøret i Oslo kommune går nå til mekling hos Riksmekleren etter at det ble brudd i forhandlingene. 

Lønnsoppgjøret i Oslo kommune startet for en uke siden, fredag 23. april. Bruddet ble konstatert kl 15.00, før den avtalte fristen som var kl 24.00 30. april.

–  Oslo kommune har ikke vist seg villig til å komme oss i møte på kravet om sikring av kjøpekraften, derfor måtte det bli brudd, sier forhandlingsleder Mona Bjørnstad.

LAST NED: Protokoll tariffoppgjøret 2021 Oslo kommune

Kan bli streik fra 27. mai

Partene skal nå møtes hos Riksmekleren. Blir det ikke enighet i meklingen, blir det streik i Oslo kommune fra arbeidstidens begynnelse 27. mai. Meklingen i Oslo kommune, Staten og kommunene (KS) vil foregå samtidig.

LES OGSÅ: Lønnsoppgjøret: Brudd i kommunene – fare for streik fra 27. mai

YS Kommune (YS-K) Oslo er en sammenslutning av følgende forbund som har medlemmer ansatt i Oslo kommune: Delta, Skolelederforbundet og Parat.