Resultat i forhandlingene mellom YS Kommune og Samfunnsbedriftene

Petter Sommervold (YTF), forhandlingsleder Simen Bjerke (Delta) og Bjørn Are Sæther (Parat) har forhandlet på vegne av Deltas medlemmer.
Petter Sommervold (YTF), forhandlingsleder Simen Bjerke (Delta) og Bjørn Are Sæther (Parat) har forhandlet på vegne av Deltas medlemmer. Foto: Gunhild Lervåg

Etter krevende forhandlinger om hovedtariffavtale for konkurranseutsatte bedrifter, endte forhandlingene med forlengelse av eksisterende avtale i to år.

– Vi er skuffet over resultatet, men forventer at bedriftene som tidligere år gjennomfører særskilte lokale lønnsforhandlinger i samarbeid med de tillitsvalgte, sier Simen Bjerke som har ledet forhandlingene for YS Kommune og Delta.

En forlengelse av avtalen innebærer at det ikke gis sentrale tillegg i år.

YS Kommune forhandler på vegne av Delta, Parat og YTF.

Forhandlingene ble avsluttet natt til 24. september.

Energiavtalen I

Hovedtariffavtalen for konkurranseutsatte bedrifter er en av avtalene i dette tariffområdet. I tillegg har Delta medlemmer som følger Energiavtalen I. Den skal forhandles 6.-7. oktober.

Økonomi

  • Overheng og glidning var på forhånd satt til 1,8 prosent.
  • Resultatet fra frontfaget var på 1,7 prosent.

Les mer om overheng og glidning i ABC - ord og uttrykk i tariffoppgjøret

Har du spørsmål?

Hvis du har spørsmål, kan du kontakte din tillitsvalgt eller Delta Direkte.

Delta Direkte er et tilbud til deg som er medlem eller tillitsvalgt i Delta. Våre rådgivere er klare til å hjelpe deg mandag til fredag kl. 08–20.