IKT-medarbeider Lavan: – Vi er veldig viktig for at legevakten skal fungere

– Jeg har en veldig interessant jobb. Det vi bidrar med tror jeg betyr mye både for alle som jobber her og pasientene. Det er en god følelse.
Lavan Gunaratnam Sellappah (29) har vært fast ansatt som IKT-konsulent ved helseetaten i Oslo kommune siden 2019. Han har sin arbeidsplass ved Oslo kommunes nye legevakt. I tillegg til sine daglige oppgaver der, er han også lærlingansvarlig.
– Jeg valgte å utdanne med innen IKT fordi det er et felt med mange jobbmuligheter, og jeg ønsket en jobb hvor jeg kunne oppleve variasjon og utfordringer, forteller Lavan, som også synes det er veldig spennende med all ny teknologi som utvikler seg hele tiden og påvirker hverdagen hans.
Lavan gikk på Kuben videregående skole i Oslo, og var så heldig at han fikk læreplass ved helseetaten i kommunen. Og med fagbrev i hånda, søkte han på en ledig stilling samme sted, og fikk jobb.
Artikkelen fortsetter under videoen
– Store pandemi-oppgaver
En typisk arbeidsdag for Lavan handler om støtte for helsepersonell, håndtering av tekniske problemer og prioritering av oppgaver basert på alvorlighet.
– Jeg føler at vi betyr mye for en sikker drift av legevakten. I ytterste fall kan det handle om liv og død dersom en eller flere av de tekniske løsningene ikke fungerer. Vi bruker vår kompetanse til å hjelpe helsepersonell og sikre at systemene fungerer til beste for pasientene og innbyggerne i Oslo.
Lavan forteller at det er mange episoder fra de seks årene som fast ansatt han husker. Men tror kanskje de mange oppgavene under koronapandemien er det som sitter best i minnet.
– Da bidro vi til å sette opp mange teststasjoner, mobile testenheter og vi leverte maskiner til flere hundre smittesporere. Alt med et alvorlig bakteppe. At vi fikk til den jobben så bra er godt å tenke tilbake på, forteller Lavan.
En digital revolusjon
En annen oppgave som Lavan minnes med et smil, er da han digitaliserte etikettskriving ved den gamle legavakten i Storgata i Oslo.
– Der hadde helsesekretærene brukt penn og papir til etiketter på blodprøver, urinprøver osv i alle år. Da jeg fikk byttet dette til en etikettskriver, som gjorde samme jobb med bare et museklikk, var det en revolusjon for dem. Mange mulige feilkilder ble også fjernet på den måten. Et godt eksempel på hvordan teknologien kan forbedre og øke effektiviteten i helsevesenet, sier Lavan.
Lærlingansvarlig
Foruten sine daglige IKT-oppgaver, er Lavan også lærlingansvarlig på arbeidsplassen sin.
– Vi har tre IKT-lærlinger her i helseetaten til enhver tid. De får opplæring og erfaring i hvordan vi drifter alle systemer ved legevakten, de 17 kommunale tannklinikkene og administrasjonen i etaten.
Lavan synes det er moro og viktig å følge opp unge på vei inn i yrket hans.
– Det er viktig å gi lærlinger en sjanse til å vokse og utvikle seg. Det er stor etterspørsel etter IT-fagfolk, og det er mange spesialiseringer og muligheter som ligger og venter på deg. Det er ingen grunn til å frykte for jobben sin i denne bransjen.
Artikkelen fortsetter under bildet
– Vil ikke bli kødda med
Lavan er medlem i Delta og yrkesorganisasjonen IT Forbundet, og han synes det er viktig å være organisert.
– Personlig har jeg aldri hatt behov for hjelp til problemer på jobben. Men det er en stor trygghet å ha Delta i ryggen. Ingen vil jo bli kødda med, sier Lavan Gunaratnam Sellappah med et smil.
Bli kjent med IT Forbundet i Delta

Jobber du i en IT-bedrift eller en IT-avdeling er IT forbundet i Delta stedet for deg. IT forbundet i Delta ønsker å tilby et godt faglig tilbud og et spennende og interessant faglig fellesskap.
Her får du blant annet:
- Karriereveiledning
- Informasjon om utdanningsmuligheter og lønnsutvikling
- Temasamlinger og faglige foredrag
- Mulighet for å utvide ditt nettverk
- Nyhetsbrev med aktuelt fagstoff
- Bidra i Delta ITs politiske arbeid