Kathrine benyttet medlemsfordelen - nå er hun i full gang med ny utdanning

GLEDER SEG: I mars 2019 starter Kathrine Nilsen på et nytt kapittel i sitt yrkesliv.
GLEDER SEG: I mars 2019 starter Kathrine Nilsen på et nytt kapittel i sitt yrkesliv.

- Jeg trives veldig godt i jobben og yrket jeg har. Samtidig er det flere yrkesmuligheter hvor jeg tror jeg kan få brukt egenskapene min på en mer spennende måte.

Dette fortalte Kathrine Nilsen (48) i november 2018. Hun er legesekretær, og jobber til daglig på et spesialistsenter i Oslo. Hun trives godt med både yrket og arbeidsplassen. Likevel har hun en stund tenkt en del på å ta utdannelse som såkalt NLP-coach.

Derfor forsøkte hun det som den gangen het Jobbveiviseren, og som nå er relansert under navnet YS Karriereveiviser. Prøv den her.

- Da jeg oppdaget det nye medlemstilbudet til Delta, så ble jeg ivrig. Dette ville jeg prøve.

Som sagt, så gjort. Kathrine satte seg foran PCen, svarte på alle spørsmålene og satte igjen med to profiler. Én som viste hennes interesser, og én som viste hennes personlighet. Og et forslag på yrker hun kunne passe i.

Profesjonelle råd

- Det var ingen kjempeoverraskelse da jeg leste resultatene. Men de bekreftet og forsterket det jeg følte at jeg visste om meg selv. Og dermed ble jeg enda mer nysgjerrig.

Derfor bestilte også Kathrine seg en coachingtime med konsulentene i iFokus.

- Rett etter at jeg hadde bestilt, så angret jeg meg egentlig litt. Ble veldig usikker. Var dette egentlig noe jeg hadde behov for?

- Men, så ble jeg oppringt av verdens hyggeligste dame, og vi fant tonen med en gang. De 30 minuttene med veiledning gikk unna i en fei, og samtalen var virkelig givende. Jeg opplevde at rådene jeg fikk var svært profesjonelle.

Så fra og bli coachet selv, så meldte Kathrine seg på en coachingutdannelse. I mars 2019 startet hun på et NLP-kurs for å utdanne seg til coach. 

I juni 2020 er staus slik:

- Jeg har nå tatt NLP practitioner og Enneagram practitioner. Jeg holder på med NLP master og Enneagram master. På grunn av Korona er noe blitt utsatt litt i tid, men jeg skal være ferdig med de to til høsten. Etter det gjenstår en siste del hvor dette skal føres sammen, noe som i praksis vil si «hvordan coache ulike personlighetstyper». I tillegg må jeg ha en del timer med øvelser i dette med personer jeg ikke kjenner. Da er det litt opp til meg hvor lang tid jeg bruker på resten før jeg blir helt ferdig som NLP og enneagram Coach. Det er nok å holde på med, men jeg angrer ikke på at jeg begynte, forteller Kathrine.

Har du også lyst til å prøve noe nytt? Prøv YS Karriereveiviser i dag