Bruk av berettiget interesse som behandlingsgrunnlag på delta.no

Delta behandler data med behandlingsgrunnlaget berettiget interesse for å måle hvordan alle brukere samhandler med nettsidens innhold.

Dette gjøres ved hjelp av informasjonskapsler fra analyseverktøyet Google Analytics og Matomo. Det innhentes statistikk om øktvarighet, sidevisninger, trafikkilder, enheter og lignende, anonyme data.

Delta bruker informasjonen for å sikre en god brukeropplevelse, forstå hva slags innhold og informasjon eksisterende og potensielle medlemmer ønsker, samt se hvilke markedstiltak som fungerer.

På grunn av justeringer gjort i Google Analytics er det ingen tredjepartsaktører som kan bruke dataen til andre formål. Dataen blir heller ikke brukt til Googles egne adtech-produkter som Google Ads eller display. Det er derfor ingen personvernkonsekvenser ved denne databehandlingen. Det er ingen personvernkonsekvenser ved å behandle de anonymiserte dataenene.

Matomo lagrer all data innenfor EU og utleverer ikke data til land utenfor EØS.

Delta mener derfor at vi kan ha berettiget interesse som behandlingsgrunnlag for å samle anonymisert nettsidestatistikk for alle besøkende.