Fagbrev på jobb for deg som jobber i helse og omsorg
På webinaret presenteres blant annet veiledningsmateriell som kan inspirere og motivere til å ta ordningen "Fagbrev på jobb" enda mer i bruk.Foto: Colourbox
Sist oppdatert:
Publisert:
Delta har vært med på å lage en veileder for «Fagbrev på jobb»-ordningen. Les veilederen og se opptak av et webinar for å få god informasjon om ordningen.
Mål: Flere skal ta fagbrev på jobb
Bransjeprogrammet for kommunal helse og omsorg hvor Delta deltar, har utviklet nytt veiledningsmateriell om ordningen fagbrev på jobb. Målet er at langt flere skal ta ordningen i bruk og ta fagbrev i kombinasjon med jobb.
Veilederen er for deg som vil ta fagbrev på jobb, er leder eller tillitsvalgt.
I tillegg er det også laget et webinar om fagbrev på jobb som du kan se i opptak.
Webinaret gir god informasjon om ordningen, og du får høre om ulike erfaringer. På webinaret får vi høre erfaringer fra Oslo kommune og Innlandet fylkeskommune og om hvordan de har jobbet med ordningen. I tillegg får vi faglig påfyll om kompetansebehovet i sektoren og betydningen av kvalifiserte ansatte, med bidrag både fra Kompetanse Norge og Helsedirektoratet.
Ny film
Filmen nedenfor er laget på oppdrag fra KS , Fagforbundet og Delta for å vise hvorfor det er viktig med Fagbrev på jobb-ordningen. Filmen er laget av Wemake.
Dette er "Fagbrev på jobb"
Fagbrev på jobb passer for ansatte uten formell kompetanse som ønsker å ta fagbrev.
Utdanningen tas mens man er i jobb.
Fagbrev på jobb innebærer at arbeidsgiver skal gi opplæring som tilsvarer den opplæringen lærlinger i faget får.
Opplæringen skal tilpasses voksne, og skal ta utgangspunkt i ordinær læreplan for faget .
Opplæringstiden avhenger av tidligere arbeidserfaring og utdanning den enkelte har. Opplæringen avsluttes med en teoriprøve og en fagprøve.
Initiativet til at kommunen skal innføre ordningen for sine ansatte kan komme fra ansatte selv, ledere, tillitsvalgte eller politikere.