Nå starter forhandlingene for Deltas medlemmer

Deltas 1. nestleder Trond Ellefsen.
Deltas 1. nestleder Trond Ellefsen.

Resultatet i frontfaget endte på 3,7 prosent og nå starter lønnsoppgjørene for Deltas medlemsgrupper.

Deltas politiske ledelse tar resultatet i frontfaget til etterretning.

- Våre medlemmer er hverdagsheltene i offentlig tjenesteyting. Nå fortjener de et realt lønnsløft. Vi forholder oss til resultatet i frontfaget som en veiledende norm og ikke en fasit, sier Deltas 1. nestleder Trond Ellefsen. 

- Vi krever økt kjøpekraft for våre grupper. De skal ha mer igjen når de viktigste utgiftene er betalt, sier Ellefsen.

Har opplevd størst nedgang

Deltas medlemsgrupper er blant dem som har opplevd størst nedgang i kjøpekraft det siste året. De har dessuten tapt to år på rad overfor privat sektor og industrien. Industrien har heller ikke forholdt seg til rammen de selv har satt, i de to siste lønnsoppgjørene.

- Norge går økonomisk svært godt. Våre medlemsgrupper er de som får samfunnet til å fungere. Vi tok ansvar under pandemien og aksepterte beskjedne lønnsoppgjør. Nå er det viktig at våre grupper får betalt for innsatsen de legger ned hver eneste dag, sier Ellefsen.

De innledende forhandlingene i Spekter, som blant annet omfatter alle landets helseforetak, starter tirsdag 5. april. Forhandlingene i kommunal sektor starter dagen etter, onsdag 6. april. Deretter følger en rekke oppgjør for Deltas medlemmer. Sjekk tariffkalenderen for når ditt oppgjør starter.