Delta er igjen klar for Arendalsuka

 - Vi ser fram til å knytte kontakter og få faglig input under Arendalsuka, sier de tre yrkesorganisasjonslederne i Delta. Fra venstre: Jette Dyrnes, Arnt Steffensen og Gro Bengtson.
- Vi ser fram til å knytte kontakter og få faglig input under Arendalsuka, sier de tre yrkesorganisasjonslederne i Delta. Fra venstre: Jette Dyrnes, Arnt Steffensen og Gro Bengtson. Foto: Hege Heløe

Dette er sjette året Delta er representert under Arendalsuka (13.-18. august) som er Norges viktigste og største politiske møteplass. Nytt av året er at Delta arrangerer frokostmøter med aktuelle tema.

- Delta prioriterer å være med på Arendalsuka fordi dette er en sentral møteplass for politikere, organisasjoner og media, og fordi det er viktig at Delta er synlig og til stede her. Her møter vi andre, diskutere og få innspill på områder som er viktige for medlemmene og utviklingen av arbeidslivet, sier leder i Delta, Erik Kollerud.

arendalsuka
Deltas leder, Erik Kollerud, er tilstede under Arendalsuka fordi det er en viktig møteplass for politikere, organisasjoner og media. Her er han i samtale med YS-leder Jorunn Berland under fjorårets arrangement. 

Nyttig og givende

Leder av Kost og ernæringsforbundet, Arnt Steffensen, leder av Helsefagarbeidere i Delta, Jette Dyrnes og leder for Norsk Helsesekretærforbund, Gro Bengtson ser også fram til å delta under årets viktigste politiske arrangement.

- Dette er en arena hvor vi treffer absolutt alle, både politikere, organisasjoner og presse. Det er en effektiv måte å arbeide på, sier Arnt Steffensen, som spurte og var så heldig å få ja fra eldre- og folkehelseminister, Åse Michaelsen, til deltakelse under frokostmøte og påfølgende debatt tirsdag.

- Vi prioriterer å delta her fordi vi treffer både lokale og sentrale politikere i en uformell ramme. Det er dessuten utrolig mange faglige viktige foredrag. Det er også viktig å treffe arbeidsgiverne. Hit kommer både ledere fra mange nivåer innen både fra Spekter og KS, sier leder for Helsefagarbeidere i Delta, Jette Dyrnes, og håper at hun klarer å huke tak i noen for en prat.

Leder for Norsk Helsesekretærforbund, Gro Bengtson, forteller at hun også ser fram til å møte folk og knytte nye kontakter.
- Det er trivelig å gå fra stand til stand og diskutere. Ofte dukker det opp personer det kan være nyttig å inngå samarbeid med. Jeg ser også fram til nyttige helsedebatter, sier hun, og vektlegger at det er viktig med faglig påfyll.

De er også glade for å treffe hverandre og andre yrkesorganisasjonsledere i Delta i en uformell ramme. Det gir et enda bedre fundament for godt samarbeid.

Frokostmøter med debatt

deltagerlogo

I år under Arendalsuka inviterer Delta for første gang til frokostmøter på Madam Reiersen i Arendal sentrum. Fra tirsdag til torsdag vil det bli debatter både under og etter frokostmøtene. Deltas egen stand er åpen fra 11.00 til 17.00 tirsdag til torsdag.

Også i år vil det bli minglekveld onsdag 15. august på Deltas stamsted i Arendal, Madam Reiersen. Her er Deltas politiske ledelse vertskap. Kulturelt innslag denne kvelden blir jazzvokalist Inger Marie Gundersen fra Arendal. Ved siden av sin spennende musikerkarriere er Gundersen også ansatt i Arendal kommune – og selvsagt også Delta-medlem.

YS er også til stede

Også YS vil gjennomføre egne arrangementer under Arendalsuka 2018. Tirsdag 14. august kl. 08.30 -10.00 legges YS-arbeidsbarometer fram på Clarion Tyholmen hotell.
Samme kveld og samme sted fra klokken 19.00 - 20.00 er det omstilling og kompetanse som er tema «Er du god nok?». Dette i samarbeid med Gjensidige. 

Frokostmøter på Madam Reiersen

 • Tirsdag 14. august kl. 09.00 - 11.00:
  Kost og ernæringsforbundet og Delta Oppvekst i samarbeid med Forbrukerrådet arrangerer frokostmøte om mat og barnehager. Anne Kristin Vie (Fagdirektør i Forbrukerrådet), Arnt Steffensen (leder i Kost- og Ernæringsforbundet) legger fram rapporten «Barnehagemat; næring til liv, lek og læring». Det blir kommentar ved Liv Elin Torheim (leder for Nasjonalt råd for ernæring) og Jill Hellem (leder for Delta Oppvekst). Paneldebatt med eldre og folkehelseminister, Åse Michaelsen, 1. nestleder i KS, Mette Gundersen og representant fra Private Barnehagers Landsforbund. Møteleder er Knut Roger Andersen fra Delta. 
  Les mer om arrangementet på Facebook!

 • Onsdag 15. august kl. 09.00 - 11.00:
  Helsefagarbeidere i Delta og Pårørendealliansen innleder på tema «Leve hele livet, hva betyr det?». Innledning ved Jette Dyrnes, leder for Helsefagarbeiderne i Delta og Anita Vatland, leder for Pårørendealliansen. Deretter blir det paneldebatt med Harald Olimb Normann fra Pensjonistforbundet, stortingsrepresentant Erlend Hansen fra Høyre, stortingsrepresentant Hege Haukeland Lierdahl fra Arbeiderpartiet, leder i Helsefagarbeiderne, jette Dyrnes og leder i Pårørendealliansen, Anita Vatland.
  Møteleder er Knut Roger Andersen fra Delta.
  Les mer om arrangementet på Facebook!

 • Torsdag 16. august kl. 09.00 - 11.00:
  Debatt om hverdagsberedskap «Blør vi saktere i distriktene?»
  Deltas leder, Erik Kollerud og Politiets fellesforbunds leder, Sigve Bolstad innleder. Deretter blir det paneldebatt med stortingsrepresentant og leder for Helse- og omsorgskomiteen, Olaug Bollestad (nestleder i KrF), stortingsrepresentant og medlem av Justiskomiteen, Marit Arnstad (Parlamentarisk leder for SP), stortingsrepresentant og medlem av justiskomiteen, Guro Angell Gimse fra Arbeiderpartiet, leder for Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad, leder i Delta, Erik Kollerud, leder for Ambulanseforbundet i Delta, Ola Yttre, og leder for Brannforbundet i Delta, Trond Busterud.
  Møteleder er Knut Roger Andersen fra Delta. 
  Les mer om arrangementet på Facebook!