ALLE ARTIKLER

Lønnsnivået må heves betydelig

forhandlingsstart i KS_trond ellefsen og erik kollerud_2 3. april 2014

- Kommunesektoren har hatt en mindrelønnsutvikling sammenliknet med privat sektor. Denne utviklingen må snus. Offentlig sektor må ikke bli hengende etter privat sektor, sa Erik Kollerud, leder i Delta og forhandlingssammenslutningen YS Kommune, da  lønnsoppgjøret for kommuneansatte startet i dag. 

Hektisk uke i lønnsoppgjørene

YS-K sektorstyret 1. april 2014

I dag går fristen for å komme til enighet i det såkalte frontfaget ut. Torsdag 3. april utveksler partene i kommunesektoren sine første krav og tilbud. Deretter følger oppgjørene i staten, offentlige virksomheter (Spekter) og Oslo kommune. Vi er inne i en hektisk uke i vårens vakreste eventyr.

Kriterier for god kommunestruktur lagt fram

Trond Ellefsen 2 31. mars 2014

- Det er viktig å understreke at de gode løsningene skal finnes lokalt, sier 2. nestleder i Delta, Trond Ellefsen. Han er glad for at kommunalministeren vektlegger at kommunekartet skal tegnes av kommunene selv. En ekspertgruppe la i dag fram kriterier for god kommunestruktur

Har du spørsmål om arbeidstid og lønnstillegg i påsken?

illustrasjonsbilde delta_påske 21. mars 2014

Påsken nærmer seg. For noen betyr det ekstra fridager, andre må jobbe. Kan du bli innkalt for å jobbe ekstra? Får du ekstra betalt for helligdagene? Har du andre spørsmål?

Slukker du lyset på lørdag?

Earth hour 26. mars 2014

29. mars kl. 20.30 markerer byer, kommuner, bedrifter, organisasjoner og enkeltmennesker over hele verden Earth Hour, og slukker lyset i én time for klimaet. 

Kulturforbundet med ny logo

Kulturforbundet_logo 26. mars 2014

Kulturforbundet, yrkesorganisasjonen i Delta for ansatte i kultursektoren, har i dag lansert ny logo.

Unge, rekruttering og yrkesstolthet viktig for yrkesorganisasjonene

unge på YO-ledersamling 21. mars 2014

Deltas ungarbeid, rekruttering og yrkesstolthet var blant temaene på denne ukens samling for ledere i Deltas 19 yrkesorganisasjoner.

- Vernehensyn må gå først

hovedstyret møter Høyres arbeidsfraksjon 12. mars 2014

- Vernehensynet i arbeidsmiljøloven må gå foran når vi diskuterer arbeidstidsordninger, sa forbundsleder Erik Kollerud da Deltas hovedstyre møtte Høyres fraksjon i Arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.

Ny avtale om pensjonister som engasjeres på pensjonistvilkår

25. september 2013

KS, LO Kommune, YS-Kommune og Unio har inngått en avtale om alderspensjonister som ønsker å jobbe. – Dette er en avtale vi er godt fornøyd med, sier Trond Ellefsen, 2. nestleder i Delta. Bestemmelsen gjelder fra 1. oktober 2013.

YS innledet om om grønne arbeidsplasser på toppmøte om klima

13. mars 2014

- For YS handler det om å utvikle arbeidsplassene og virksomhetene i en grønnere retning. Vi kan ikke vente. Da blir det dyrere og vanskeligere. Og risikoen øker for å miste norske arbeidsplasser, sa YS-leder Jorunn Berland i sitt innlegg på regjeringens klimatoppmøte i dag.