ALLE ARTIKLER

Bedre karriereveileding og flere yrkesfaglærere med relevant fagutdanning

Kunnskapsdep jordahl og ellfsen 25. juni 2014

Bedre og tidligere karriereveiledning, flere yrkesfaglærere med relevant fagbrev eller yrkeskompetanse og overganger fra studiespesialiserende til fag- og yrkesopplæringen var hovedbudskapene da Delta i går møtte statssekretær Birgitte Jordahl (H).

Brudd i PBL-forhandlingene

Trond Ellefsen 2 17. juni 2014

Delta, Fagforbundet og Utdanningsforbundet, brøt i formiddag forhandlingene i PBL-området. – Vi står for langt unna hverandre i pensjonssaken, sier Trond Ellefsen, 2. nestleder i Delta.

Ja til oppgjøret i kommunene

Erik Kollerud, LIzzie Ruud Thorkildsen og Trond Ellefsen hos Riksmekleren 25. juni 2014

Deltas medlemmer i kommunene har med stort flertall sagt ja til resultatet i uravstemningen om tariffoppgjøret. 90 prosent av medlemmene som stemte i KS-området stemte ja, mens 85 prosent stemte ja i oppgjøret for Oslo kommune.

Enighet i lønnsoppgjøret for Deltas medlemmer i Virke-området

13. juni 2014

Det er enighet i forhandlingene mellom Delta og Virke om seks av de sju overenskomstene som omfatter medlemmer i Delta. Resultatet tilsvarer resultatet for ansatte i staten og KS-området. Overenskomsten for spesialisthelsetjenesten forhandles den 14. august.

Bli med Delta og YS i Europride-paraden i Oslo 28. juni

Trond Ellefsen_sammen er du sikker 24. juni 2014

- Mangfold og forskjeller gir bedre arbeidsplasser og bedre tjenester for innbyggerne. Men fortsatt er det mange som opplever diskriminering i arbeidslivet, blant annet på grunn av seksuell legning. Derfor deltar Delta og YS i EuroPride-paraden 28. juni, sier Deltas 2. nestleder Trond Ellefsen.

20 spørsmål og svar om ferie

20 spørsmål om ferie_ferieloven 24. mai 2013

Har du spørsmål om ferie og ferieavvikling? Her får du svar på de 20 vanligste spørsmålene. Finner du ikke svar på ditt spørsmål her, eller trenger ytterligere råd og veiledning, ta kontakt med Delta Direkte.

Godt lønnsoppgjør for kirkeansatte

20. juni 2014

En dags forhandlinger var nok for at partene i lønnsoppgjøret for Kirkeansatte skulle komme til enighet. Resultatet gir en total ramme på 3,42 prosent, noe som er såvidt høyere enn resultatet i kommunesektoren. Det generelle tillegget er på 2,15 prosent eller minst  kr 8.500 pr 1. mai 2014.

Lønnsopgjøret for kirkeansatte er i gang

19. juni 2014

Torsdag formiddag startet forhandlingene for ansatte i kirkelige virksomheter tilsluttet Kirkens arbeidsgiver- og  interesseorganisasjon (KA). Det skal gjennomføres forhandlinger både om hovedtariffavtalen og hovedavtalen. Det er satt av tre dager til forhandlingene, 19., 20. og 24. juni.

Flertall mot endringer i arbeidsmiljøloven

18. juni 2014

Vanlige arbeidstagere ønsker ikke endringer i arbeidsmiljøloven. De ønsker ikke lengre skift og hyppigere søndagsjobbing, sier fungerende YS-leder Erik Kollerud til Dagens Næringsliv i dag. Heller ikke lederne ønsker endring, viser tall fra YS´ arbeidslivsbarometer.

Gode intensjoner, men skeptisk til forslag om fritt behandlingsvalg

Lizzie Ruud Thorkilden Foto Kim Holthe 14 bredde 16. juni 2014

- Forslagene om fritt behandlingsvalg har begrensninger og usikkerhetsmomenter. Departementet viser selv til disse i høringsnotatet, sier Deltas 1. nestleder Lizzie Ruud Thorkildsen i en første kommentar til regjeringens forslag til fritt behandlingsvalg.