ALLE ARTIKLER

- Her får faget styre - ikke bare økonomien

Pasientrom foto Hege Heløe 26. januar 2016

- Det er spennende å se at de har bygget et sykehus for psykiatri som både gir trygghet og sikkerhet for pasienter og ansatte.

Dialogmøte om ny arbeidsgiverpolitikk

Raymond Jjohansen og Robert Steen 25. januar 2016

Byrådsleder Raymond Johansen og finansbyråd Robert Steen kommer til dialog- og frokostmøte i Delta 5. februar for å diskutere ny arbeidsgiverpolitikk i Oslo kommune.

Slik er det å jobbe på et helt nytt sykehus

DSC_2415 25. januar 2016

Sykehuset på Kalnes i Østfold ble offisielt åpnet 30. november i fjor, men allerede i mai flyttet de første avdelingene inn. Hvordan er det å arbeide ved Norges nyeste og kanskje flotteste sykehus?

- Likestilling i revers

22. januar 2016

- Regjeringens forslag til ny likestillingslov svekker likestillingen mellom kjønnene. En lov basert på «minste felles multiplum» er ikke god nok til å få vår støtte. Dette er likestilling i revers, sier YS-leder Jorunn Berland.

Ny vidareutdanning i tannpleie og helsefremmande arbeid

NTpF 22. januar 2016

Med denne utdanninga har Norsk Tannpleierforening nådd ein viktig milepæl i arbeidet med å styrkja fagfeltet tannpleie, seier leiar av foreininga, Hilde Aga.

Nyansatte i barnehager må vente ukevis på politiattest

barnehage, colourbox 21. januar 2016

Nå må alle som skal jobbe i barnehage, levere politiattest før de begynner i jobben. 5000 vikarer og nyansatte i barnehagene får ikke jobbe fordi de står i kø for å få politiattest.

Manglende vurdering av forsvarlighet

Lizzie Ruud Thorkilden Foto Kim Holthe 14 bredde 21. januar 2016

Fem av seks sykehus fikk pålegg om å vurdere forsvarlighet av arbeidstidsordninger slik at hensynet til helse, velferd og sikkerhet ble ivaretatt. Det viser Arbeidstilsynets rapport om arbeidsmiljøarbeid i norske sykehus. 

Saksliste Deltas hovedstyre 26.-27. januar 2016

20. januar 2016

Deltas hovedstyre møtes den 26.-27. januar.  På sakslisten står blant annet hovedtariffoppgjørene 2016, aktuelle poltiske saker og forberedelser for Deltas kongress 2016.

Feirer medlem nummer 500 ved Sykehuset Østfold

Tone Lie Nilsen og Kåre Olav Karlsen 20. januar 2016

Delta-medlem nummer 500 er vernepleier og jobber ved seksjon for psykosebehandling ved sykehuset på Kalnes i Sarpsborg.
- At vernepleierne er på vei inn i Delta er positivt, sier foretakstillitsvalgt Tone Lie Nilsen.

Medvirkning gir godt arbeidsmiljø

Lizzie Ruud Thorkilden bredde blått 20. januar 2016

Der tillitsvalgte er med og involveres blir det gode prosesser og gode resultater. Involveringen fungerer gjennomgående dårligere på post- og avdelingsnivå. Det er noen av funnene i Arbeidstilsynets rapport om arbeidsmiljøarbeid i norske sykehus.