ALLE ARTIKLER

7. oktober: Verdensdagen for anstendig arbeidsliv

Trond Ellefsen  Foto Kim Holthe 7. oktober 2014

7. oktober markeres den internasjonale dagen for anstendig arbeidsliv. – Dette er en viktig dag både for Delta, YS og for internasjonal fagbevegelse. Årets markering dreier seg om å vise at vi må ta vare på planeten vår, sier Deltas 2. nestleder og leder av YS' internasjonale råd, Trond Ellefsen.

Unge farget Bergen Delta-blått

Delta Camp 2014 30. september 2014

Delta Camp i Bergen 26. - 28. september samlet ca 70 unge Delta-medlemmer fra hele landet til foredrag og festligheter. På programmet sto blant annet unges situasjon i Norge og Europa, midlertidlige stillinger og yrkesfag. 

Stor interesse for Delta Camp

Delta Camp 26. september 2014

Denne helgen samles ca 70 medlemmer i alderen 18-25 år fra hele landet til Delta Camp i Bergen. Aldri før har interessen vært så stor for å bli med på Delta Camp.

Fordeling av foreldrepermisjonen viktig for likestillingen

Lizzie Ruud Thorkilden Foto Kim Holthe 14 bredde 26. september 2014

– Fedrekvoten er et viktig virkemiddel for å oppnå større likestilling, både i arbeidslivet og på hjemmebane. Men det er en forutsetning at far er hjemme over tid. Derfor bør dagens ordning med 10 ukers permisjon for far videreføres, sier Lizzie Ruud Thorkildsen, 1. nestleder i Delta.

YS Stat: Ser frem til pensjonsforhandlinger

26. september 2014

– YS er positive til at statsråden nå tar et initiativ for å samle partene og diskutere fremtidens offentlige tjenestepensjonsordning.

YS: Nei til utvidet bruk av midlertidig ansettelse

Berland foto En 20130412_1419_24907-Edit 26. september 2014

-YS er sterkt imot midlertidig ansettelse i stillinger der arbeidsbehovet er permanent. Vi kan på ingen måte støtte forslaget til lovendring som Robert Eriksson har lagt frem, sier YS-Jorunn Berland. Torsdag leverte YS sitt svar til høringen om midlertidig ansettelse.

Saksliste til Deltas hovedstyremøte 1. - 2. oktober 2014

25. september 2014

Deltas hovedstyre skal på oktobermøtet blant annet behandle videre samarbeid med STAFO, kommunereformen, taraiffpolitiske retningslinjer for 2015 og flere saker med innstilling til representantskapsmøtet i november

Kompetanseløft for aktivitører

Karina Sandnes 25. september 2014

Delta og Aktivitørenes Landsforbund (ALF) skal delta i en partssammensatt arbeidsgruppe som skal utvikle ny læreplan for aktivørene. – Den nye lærerplanen blir et viktig redskap for å sikre at faget og aktivitøren utvikles i samsvar med fremtidens behov, sier ALF-leder Karina Sandnes.

Et klikk ga ny IPad

Lizzie overrekker 1 24. september 2014

 – Selfiekonkurransen ble en braksuksess og vi er strålende fornøyd med både engasjementet, profileringen, og stoltheten vi fikk frem, forteller Deltas første nestleder Lizzie Ruud Thorkildsen. Nærmere 200 bidrag kom totalt inn i konkurransen «Sikker sammen»

Epost-problemer hos Delta Direkte

24. september 2014

Delta Direkte har tekniske problemer med innkommende epost. Det kan derfor ta litt lengre tid enn vanlig før du får svar.  Dersom det haster å komme i kontakt med Delta, ring 02125.