ALLE ARTIKLER

Kulturforbundet med ny logo

Kulturforbundet_logo 26. mars 2014

Kulturforbundet, yrkesorganisasjonen i Delta for ansatte i kultursektoren, har i dag lansert ny logo.

Unge, rekruttering og yrkesstolthet viktig for yrkesorganisasjonene

unge på YO-ledersamling 21. mars 2014

Deltas ungarbeid, rekruttering og yrkesstolthet var blant temaene på denne ukens samling for ledere i Deltas 19 yrkesorganisasjoner.

- Vernehensyn må gå først

hovedstyret møter Høyres arbeidsfraksjon 12. mars 2014

- Vernehensynet i arbeidsmiljøloven må gå foran når vi diskuterer arbeidstidsordninger, sa forbundsleder Erik Kollerud da Deltas hovedstyre møtte Høyres fraksjon i Arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.

Ny avtale om pensjonister som engasjeres på pensjonistvilkår

25. september 2013

KS, LO Kommune, YS-Kommune og Unio har inngått en avtale om alderspensjonister som ønsker å jobbe. – Dette er en avtale vi er godt fornøyd med, sier Trond Ellefsen, 2. nestleder i Delta. Bestemmelsen gjelder fra 1. oktober 2013.

YS innledet om om grønne arbeidsplasser på toppmøte om klima

13. mars 2014

- For YS handler det om å utvikle arbeidsplassene og virksomhetene i en grønnere retning. Vi kan ikke vente. Da blir det dyrere og vanskeligere. Og risikoen øker for å miste norske arbeidsplasser, sa YS-leder Jorunn Berland i sitt innlegg på regjeringens klimatoppmøte i dag.

Vårens vakreste eventyr er igang

11. mars 2014

Mandag 10. mars møttes partene i frontfagene i NHO for å utveksle krav. Dermed er hovedtariffoppgjøret 2014 i gang. Fra arbeidstakersiden er de viktigste kravene å sikre kjøpekraften og å avtalefeste tjenestepensjonen i privat sektor.

- Vi har mer vi må kjempe for

Lizzie Ruud Thorkildsen  Foto Kim Holthe 7. mars 2014

- Vi kan gratulere oss selv med dagen, men vi er ikke i mål med likestillingen og trenger fortsatt kvinnedagen, sier Deltas 1. nestleder Lizzie Ruud Thorkildsen.

Fornøyde med ny IA-avtale

ia undertegning 2014 4. mars 2014

- Jeg er svært glad for at arbeidslivets parter har kommet til enighet om en ny IA-avtale. Dette er en god avtale. Og den forplikter alle parter til å fortsette å jobbe for et mest mulig inkluderende arbeidsliv, sier YS-leder Jorunn Berland.

Krever likeverdige pensjonsytelser

erik_kollerud (2) 4. mars 2014

3. mars leverte organisasjonene på arbeidstakersiden felles krav til KS om pensjon ved anbud i forhandlingene om revisjon av Hovedavtalen.

Samarbeider om likestilling

Berland-20090119-8366 4. mars 2014

Statsrådene Eriksson og Horne er positive til fortsatt trepartssamarbeidet om likestilling. Det kom frem på møtet bl.a. YS hadde tatt initiativ til.